Czełą!
Przeczytałam artykuł o waszych wykopaliskach w "Gazecie Rycerskiej" i bardzo sią ucieszyłam, że ktoł w Polsce interesuje sią i zajmuje tematyką wypraw krzyżowych i zakonów rycerskich.
Ciekawa jestem czy wykopaliska bądą prowadzone tylko w tym roku, czy może jest zaplanowana cala "kampania"? Bardzo chątnie bym sią do was wybrała trochą popracowaą, jeśli oczywiście bądzie to możliwe i wyciągnąą od was jak najwiącej informacji o walecznych rycerzach. Po kilku miesiącah praktyk wykopaliskowych mam trochą wprawy w przerzucaniu ziemi łopatą
Mam nadzieją, że ktoł mi odpisze!
Przesyam pozdrowienia.
rycerz Karol!
"Gdy już sią wsławił wspaniałymi czyny,
Rycerz po wojnie wrócił z Palestyny.
Z bojów zaciekłych, ze spotkał zażartych
Płaszcz uniósł z krzyżem splowaly, podarty,
A szczerby w tarczy i pogiąta zbroja
świadczą, że wcale nie próżnował w bojach.(..) "
[quote:cc2daa7aee="czarli"]Czełą!
Przeczytałam artykuł o waszych wykopaliskach w "Gazecie Rycerskiej" i bardzo sią ucieszyłam, że ktoł w Polsce interesuje sią i zajmuje tematyką wypraw krzyżowych i zakonów rycerskich.
Ciekawa jestem czy wykopaliska bądą prowadzone tylko w tym roku, czy może jest zaplanowana cala "kampania"? Bardzo chątnie bym sią do was wybrała trochą popracowaą, jeśli oczywiście bądzie to możliwe i wyciągnąą od was jak najwiącej informacji o walecznych rycerzach. Po kilku miesiącah praktyk wykopaliskowych mam trochą wprawy w przerzucaniu ziemi łopatą
Mam nadzieją, że ktoł mi odpisze!
Przesyam pozdrowienia.
rycerz Karol!
"Gdy już sią wsławił wspaniałymi czyny,
Rycerz po wojnie wrócił z Palestyny.
Z bojów zaciekłych, ze spotkał zażartych
Płaszcz uniósł z krzyżem splowaly, podarty,
A szczerby w tarczy i pogiąta zbroja
świadczą, że wcale nie próżnował w bojach.(..) "
/ W.Scott "Ivanhoe"/
[/quote:cc2daa7aee]
Pytałem ekipą i jest tak:
ekspedycja jest przewidziana na dwa sezony co najmniej. Czyli przyszły rok - też. Można sią zgłosią do pracy ochotniczej jednak każdy musi zobowiązaą sią do przestrzegania ogólnych zasad. To są badania!
No i nie jest tak lekko - patrz galeria "Kurz i Krew"
..fajnie,ze odpisales........balam,sie, ze nikomu sie nie bedzie chcialo....
..Szkoda,ze o wykopaliskach dowiedzialam sie tak pozno...bo w tym roku, pewnie nie dam rady was odwiedzic....moze w przyszle wakacje..
..Jesli wszystko pujdzie zgodnie z planem bade juz wtedy MGr archeologi..wiec moze sie przydam do czegos wiecej, niz kopania...i rysowania profilowfw.
...i ceramiki
przesylam pozdrowienia z gor...
czarli
ps:..moze masz..albo macie jakiegos maila?...latwiej by mi bylo pisac....