Poszukuję bractwa rycerskiego na terenie warszawy lub okolic (najbardziej uszczęśliwiłby mnie rekonstrukcja XIV wieku).
http://www.bagrit.pl/
Znalazłem tą stronę z spisem wielu grup zajmujących się rekonstrukcją, ale trudno je zweryfikować. Większość posiada nieaktywne strony, w internecie nie można znaleźć bezpośrednio o nich informacji, do tego jestem przekonany, że wiele upadło od czasu rejestracji, przekształciło się, uległy połączeniu z innymi. Oczywiście zamierzam i tak się skonsultować z wybranymi przez podane maile.
Ale mam małą prośbę jeśli znalazłaby się osoba która mogłaby mi polecić funkcjonujące na dzień dzisiejszy grupę na terenie warszawy albo parę i podzielić się swoim doświadczeniem byłbym naprawdę wdzięczny. Szarakowi z ulicy trudno jest zrobić pierwszy krok, nie jestem oryginalny interesuje mnie przede wszystkim walka oraz rzemiosło ale ubijanie masła też nie jest mi straszne. Nie jest to słomiany zapał, cel z dzieciństwa który mogę zrealizować dopiero teraz z racji pełnoletności i paru groszy które mogę na to zaoszczędzić mimo studiów z racji pracy, wiem, że to nie jest tania zabawa, ale chcę zapoczątkować ten proces na długie lata.