| Autor |
Stary Olsa |
maximus Użytkownik
|
| Dodane dnia 19/11/2007 16:45 |
|
|
Chetnie odkupie płyty zespołu Stary Olsa. Ma ktoś takie na sprzedaż? Gdzie je mozna dostac? Pomóżcie!
Jeśli nie macie pojecia to prosze o pomoc w znalezieniu utworów nadajacych sie na imprezy z X i XI w.
Piszcie na maila jak cos mozecie pomóc
[email protected]
Sława!
Pozdrawiam |
|
| Autor |
RE: Stary Olsa |
Marcin Templariusz Użytkownik
|
| Dodane dnia 19/11/2007 17:20 |
|
|
http://www.staryolsa.com/pol/naviny.shtml - to ich strona może tam coś znajdziesz
|
|
| Autor |
^Czarny Rycerz Administrator
|
| Dodane dnia 19/11/2007 19:23 |
|
|
Imprezy X i XI wiek? To nie Olsowie, oni grają głównie XVI/XVII (nie wiem czy wogole mają coś tak wczesnego jak mówisz). No chyba że nie zależy ci na historyczności. Co do płyt to zajrzyj na allegro ja mam ale nie oddam .
Pozdro
P.S Pamiętam że ostatnio na freszce gadali coś o wczesnej muzyce, więc możesz zajrzeć
Fortuna sprzyja odważnym... |
|
| Autor |
Hertenclif Użytkownik
|
| Dodane dnia 19/11/2007 20:20 |
|
|
Kurde, sam też muszę zdobyć ich płyty... jak na razie ściągnąłem wszystko co mają na swojej stronie... genialne 
|
|
| Autor |
Bulgar Użytkownik
|
| Dodane dnia 20/11/2007 00:08 |
|
|
Co roku w Opolu odbywa sie impreza na rynku w Opolu-i między innymi na tej imprezie własnie można kupić płyty Starego Olsy-sprzedają je Białorusini którzy wystawiają tam kram-tam właśnie kupiłem dwie dwa lata temu-taki mały namiar jakby co tyle że następna impreza dopiero za rok -także maximus jeśli Ci się pali to mała pociecha...
Gdy piach juz poczuł smoczy kil, Wilków wściekłość wzieła górę, Normanów setki dały życie, a Thorleif-łeb i skórę.
Voda je pro sedlaku a pivo je pro bojovniku!!! |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 20/11/2007 08:15 |
|
|
Płyty Starego Olsy dostaniesz na większości większych turnieji.
|
| Autor |
skrent Użytkownik
|
| Dodane dnia 20/11/2007 22:11 |
|
|
A czy istnieją jakieś zespoły które grają muzykę XIV i XV wieku? 
Maszeruj albo giń! |
|
| Autor |
Bulgar Użytkownik
|
| Dodane dnia 20/11/2007 23:13 |
|
|
pewnikiem istnieją-np z Polski wór Św Ludwika(ekipa Kowalskiego czy jakoś tak)-wiem że Ci muzycy grają muzykę z czasów szlacheckich ale też wykonują utwory z 15 wieku-bodajże opierają się w jakimś stopniu na oryginałach ale głowy nie dam...
POST 2:Achhh już przypomniałem sobie-zespól KRLESS z Czech(co ja ciągle z tymi czechami )-na pewno grają muzykę datowaną na 14-16 wiek i to korzystając z oryginalnych tekstów,przekazów(bo chyba nie nut...?) i z replik ówczesnych instrumentów-świetna sprawa
Gdy piach juz poczuł smoczy kil, Wilków wściekłość wzieła górę, Normanów setki dały życie, a Thorleif-łeb i skórę.
Voda je pro sedlaku a pivo je pro bojovniku!!!
Edytowane przez Kordeus dnia 21/11/2007 20:19 |
|
| Autor |
skrent Użytkownik
|
| Dodane dnia 21/11/2007 19:43 |
|
|
Dzięki za odpowiedź!!! Już szukam 
Maszeruj albo giń! |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 22/11/2007 14:09 |
|
|
Jak już to klub świetego Ludwika.. Ale jakby nie patrzeć Kowalski też historyczny za bardzo nie jest (ale gra/śpiewa fajnie) Co do XIV/XV wieku to poszukaj zespołu drolls, naprawdę są nieźli a grają mniej więcej XIII/XVI.
Pozdro
|
| Autor |
Guru Użytkownik
|
| Dodane dnia 21/07/2009 11:38 |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=xhnZT7U30zs tam sobie poszukaj
I love Gazeta Rycerska