www.GazetaRycerska.pl
 Listopad 24 2017 21:38:33
Logowanie
Login

Hasło

Zapamiętaj mnie



Rejestracja
Zapomniane hasło?
MyViMu.com
Pokaż swoją kolekcję w MyViMu.com
Nawigacja
Główna
  Strona główna
  Artykuły
  Galeria
  Galeria Użytkowników
  Forum
  Księgarnia Rycerska
  Linki
  Kontakt

Archiwum Gazety
  Wszystkie numery

Chwarszczany
  Projekt Chwarszczany

Użytkowników Online
Gości Online: 2
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych: 3,856
Najnowszy Użytkownik: gargamel
Zobacz Temat
www.GazetaRycerska.pl | FORUM OGÓLNE | Ogólne
Autor Przechowywanie żywności
Bolek-94
Użytkownik

Avatar Użytkownika
Dodane dnia 13/07/2010 21:51
Witam. Jak przechowywano żywność w czasach średniowiecza? Nie ma lodówek, zamrażarek itp.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Przechowywanie żywności
Bartim
Użytkownik

Avatar Użytkownika
Dodane dnia 14/07/2010 15:55
Z tego co mi wiadom to mięco solono ( dłużej było świerze), wędzono też.
chyba też kopali jakieś doły (było chłodniej) taka spiżarnia.
13393475 www.targowisko.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Przechowywanie żywności
Guru
Użytkownik

Avatar Użytkownika
Dodane dnia 14/07/2010 21:27
Metodą o ile się nie mylę dość popularną było suszenie. Z resztą do dziś jest to dość popularna metoda.


I love Gazeta Rycerska
Bractwo Rycerskie Ziemi Łańcuckiej

13273110 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Przechowywanie żywności
Rey
Użytkownik

Avatar Użytkownika
Dodane dnia 15/07/2010 09:04
Tak dokładnie suszenie, a kiedy to odkryto sól na ziemiach polskich, wtedy żywność kładli do beczek wypełnionych solą.



Bractwo Rycerskie Herbu Prus/Konfederacja Szlachty Wlkp.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:

15846639 Unikalnych wizyt
Powered by PHP-Fusion and eXtreme Fusion © 2005
Strona Główna ¦ Forum ¦ Artykuły ¦ Galeria ¦ Gazeta Rycerska ¦ Spis ¦ Chwarszczany
Odkrywca ¦ Księgarnia Rycerska