Hura! Dzisiaj, 18 lipca rozpoczyna się inscenizacja oblężenia Malborka (po bitwie pod Grunwaldem) i będzeie trwało aż do 22 lipca! W zeszłym roku było łącznie aż 120 tys. osób. Więcej informacji pod adresem http://www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=24669 Ja mam farta i mieszkam stosunkowo blisko Malborka (w Trójmieście), to będę na pewno. A wy? Na jakie atrakcje czekacie najbardziej?
Hmmm jak na razie z powodu choroby jestem uziemiony przy komputerze ;/ Ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podrzucił kilka fotek z oblężenia. Kontakt proszę na PM. Pozdrawiam
Może i dla turystów, ale na pewno jest na co popatrzeć. Jutro tam jadę, będzie przemarsz wojsk ulicami miasta, turniej kusznicz/łuczniczy, walki rycerzy... Ogólnie nie będę się nudził.
Haha! Byłem tam cały dzień. Obejrzałem parę walk, sam brałem udział w jednej (z Rosjaninem, dowiedziałem się, że jestem ,,bystry" albo ,,bistry", jakoś tak to zabrzmiało, jak ktoś wie co to znaczy, to niech mi prześle przez PW, oraz, że jestem ,,swordfighter"(to akurat wiem)). Strzelałem też z łuku (nie pytajcie...), rzucałem włócznią (nadspodziewanie dobrze), obejrzałem film historyczny, sfilmowało mnie TVN 24, zrobili mi zdjęcie... Ogólnie jestem bardzo zadowolony.